România, ţară agrară?
Conform unor calcule făcute de Departamentul de stat al SUA, în 2011 românii alocau în medie 29,4% din totalul cheltuielilor de consum pe alimente, adică (comentează businessday.ro) aveau, în sens relativ, cele mai scumpe alimente din Europa.
Desigur, o parte a proporţiei scandalos de mari se datorează şi culturii consumeriste autohtone, ideii (rudimentare) că ‚a mânca bine înseamnă a trăi bine’. Dar, oricum, alimentele rămân exagerat de scumpe pentru o ţară agrară.
Dar mai e România o ‚ţară agrară’?
Desigur, din punctul de vedere al numărului locuitorilor ce trăiesc la ţară şi (aparent) se ocupă cu agricultura. Nu însă şi din punctul de vedere al producţiei agrare, care nu e deloc una de frunte.
Iată, deci, beneficiile ‚reformei’: o ţară agrară fără producţie agricolă… mai exact, o ţară (încă) profund agrară cu o producţie agricolă deja minimală.
Comentarii recente