Enormități și baliverne

Published on octombrie 30th, 2014 | by Adrian-Paul Iliescu

1

Dan Tăpălagă și proteguitorii săi, Liiceanu și Tismăneanu

Dan Tăpălagă, „un revelator al adevăratelor stări de lucruri, un adversar al mirajelor propagandistice, al dantelăriilor sofiste”, „un partizan al clarităţii morale“ (așa cum ne asigură Vladimir Tismăneanu, pe site-ul editurii Humanitas), a descoperit o asemănare între campania lui Victor Ponta și metodele… separatiștilor ruși (http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-18401697-agentul-fricii-asemanare-intre-campania-lui-victor-ponta-metodele-separatistilor-rusi.htm.)

Așteptăm cu nerăbdare următoarea lui descoperire, probabil o profundă asemănare între campania lui Victor Ponta și răspândirea virusului Ebola. Din câte știm, ea ar putea face obiectul unui nou volum publicat la Humanitas și gustat cu delicii de lumea bună autohtonă.

Între timp, îi felicităm călduros pe domnii Gabriel Liiceanu și Vladimir Tismăneanu, admiratori și proteguitori ai lui Dan Tăpalagă, pentru că își recunosc atât de sincer (fără fasoane academice) nivelul mental și calitatea morală prin sprijinirea și promovarea unui lider de opinie al Dreptei cum este „autorul” Tăpălagă (alt membru marcant al „Elitei”…)

Cei care educau nația în anii 1950 se răsucesc, desigur, plini de invidie în mormânt, observând cum în România anului 2014 propaganda poate fi chiar mai tâmpită decât cea din perioada proletcultismului feroce, iar directorii de opinie chiar mai stupizi.

Pentru amatorii de răstălmăciri, precizăm că nota de față nu este un gest întru apărarea onoarei lui Ponta (oricum veștejită), ci un omagiu adus prostiei eterne și nemuritoarei orbiri propagandistice. Nu ar fi păcat ca acestea să treacă neobservate?

 

 

 

Tags: , , , , , ,


About the AuthorOne Response to Dan Tăpălagă și proteguitorii săi, Liiceanu și Tismăneanu

  1. Claude Karnoouh says:

    Foarte bine punctat.

Back to Top ↑