Puncte de vedere

Published on octombrie 31st, 2014 | by Coman Norbert

6

Întrebări – nelămuriri

[imaginea: Wikimedia Commons]

Am câteva întrebări/nelămuriri:

– Oare nu e propagandă a “salvării” (mitul salvatorului) toată chestia asta cu «jos Ponta!»?

Nu de alta, dar e premier și cred că rămâne pe post, deoarece astea sunt alegeri prezidențiale și nu parlamentare! Deci președintele nu face majoritate parlamentară, ca tabăra lui să propună un prim-ministru, iar acesta din urmă să alcătuiască guvernul.

– Adică nici Johannis și nici Macovei, nici Udrea, nu ne pot scăpa de Ponta acuma (schimbarea se face prin alegeri parlamentare în 2016 sau prin moțiune de cezură, dar pentru aia e nevoie de o majoritate parlamentară!)  Sau există căi legale?

Dacă nu există, atunci toată campania anti-Ponta e un spectacol ieftin, deoarece acesta rămâne prim-ministru până la următoarele alegeri parlamentare!

Iar acuma am realizat că decalajul prezidențiale-parlamentare e un truc foarte bun pentru a perpetua sistemul, pentru a nu exista rupturi bruște în aparatul de putere.

Deci întrebarea mea e următoarea: poate Președintele anula (fără o stare de asediu) alegerile parlamentare și rezultatul lor (fără să fie o lovitură de stat)?

Problema e că că toți promit că mă/ne scapă de Ponta, mai puțin Ponta. Și tocmai acuma am realizat că e posibil să nu o facă! Iar atunci toată campania Macovei-Johannis-Udrea e o minciună! Fără traseism nu o să facă nimic (fără majoritate parlamentară care să impună o moțiune de cenzură). Mai mult, independența justiției e un rahat. DNA e armă politică, se vede clar acuma: corupții sunt doar în PSD.

Sunt curios cine câștigă alegerile: DNA (care face propagnadă pentru cei apropiați de fostul cerc de putere de la Cotroceni: Băsescu & Co.) sau BOR (care face propagandă pentru Ponta)?

Dar DNA de ce nu taie și în PNL, PDL și PMP? Adică e un instrument al puterii fragmentate (al unor baroni) și DNA (că eu așa percep)? Că atunci e trist, total trist! Știu că justiția nu e independentă și nici nu poate să fie (nomos basileus – legea suverană  (deci implicit independentă!) – e o aberație!). Dar așa e pe față!

Dacă justiția e armă politică, atunci nu e justiție, ci injustiție, deci corupție! Iar dacă DNA = corupție, cum luptă împotriva corupției?

Tags: , , , , ,


About the Author6 Responses to Întrebări – nelămuriri

 1. Adrian-Paul Iliescu says:

  Cred ca stratagema este relativ simpla, si a fost deja aplicata cu succes de Basescu in 2005: dupa alegerea lui Johannis, vor incepe presiunile si jocurile de culise pentru schimbarea majoritatii parlamentare; traseistii si aliatii infideli vor trece in tabara noului Presedinte-Jucator, care va face in continuare toate jocurile chiar daca va nega acest lucru (deja neaga ca va fi Presedinte-Jucator), si uite asa, fara alegeri, fara mofturi democratice, fara consultarea celor interesati, noua putere se va instala pt inca 10 ani. Sau poate pt mai multi, pt ca acum s-a gasit calea (pe care Basescu n-a putut s-o parcurga in timp util) de distrugere a oricarei opozitii politice: calea justitiei selective… Daca vor fi observati doar coruptii din opozitie, va fi foarte simplu ca opozitia sa fie redusa la rol decorativ. Cred ca acest lucru e pe cale sa se intimple.

  Aceeasi stratagema (ca in 2005), acelasi scenariu, aceleasi marionete (PDL, Vasile Blaga, Andreea Voss, o parte a PNL etc.) si, mai ales, acelasi Papusar Sef care a comandat „revolutiile portocalii” din anii 2004-2006 in Ucraina, Romania si Georgia…

 2. Coman Norbert says:

  Dacă traseismul este soluția schimbării, atunci cum îl mai acuzi, cum mai lupți contra corupților când ai nevoie de ei, de trecerea unor corupți în tabăra ta?
  Lumea speră ca Johannis sau Macovei să-l elimine pe Ponta, dar de Președintele poate să facă asta, o făcea Băsescu!
  Doar o majoritate parlamentară poate depune moțiune de cenzură la adresa Guvernului! Nu?

  • Adrian-Paul Iliescu says:

   Cea mai buna metoda pt succesul actiunii interesate este sa infierezi coruptia prin oameni corupti, sa condamni coruptia prin institutii corupte, sa iti urmaresti interesele egoiste sub pretextul urmaririi interesului public, samd.

   E o contradictie teoretica si morala, dar e foarte eficace practic. Cu cit strigi mai tare contra coruptiei, traseismului, ilegalitatii, cu atit mai zdravan profiti de coruptie, traseism, aranjamente ilicite.

 3. ThinkAgainRO says:

  Daca US EMBASSY procedeaza la fel ca in 2004 si in 2009 si la al doilea tur de scrutin ajusteaza numarul de voturi via filiala NSA in ROmania adica STS, CIOLANIS va ajunge presedinte.Normal dupa intentiile de vot PONTA nu are cum sa piarda.Ajungand CIOLANIS PRESEDINTE PPE cheama UDMR iar CIA convoaca pe GAbriel Oprea, omul lor de 25 de ani (la revolutie era un locotenent tanr pe la televizor observati ca era Gabriel OPREA ajuns acolo doar intamplator) si PUNR trece imediat in barca PNL-PDL.Astfel PSD ajunge minoritar in PARLAMENT cu 40% si primul ministru va fi cine? Exact! TRAIAAAAAN BASESSSCCCUUUU!
  Asdar, in lumina celor infatisate de mine aici, va invit, mai ales pe intelctualii din Bucuresti ce au pretetntia ca sunt tare inteligenti sa voteze in turul doi pe TRAIAN BASESCU!

 4. Pingback: Schimbare pana la capat (?) | Cotidian | Jurnal Iuga Mihnea M.

Back to Top ↑