Enormități și baliverne

Published on iulie 3rd, 2017 | by Dan Ungureanu

2

Haplea vorbește la Universitatea de Vest

Dr. Călin Georgescu. Conferința „A FI SAU A AVEA”. Conferinţă la Universitatea de Vest, Timişoara,  21 iulie 2017

Călin Georgescu a ţinut conferinţa cu titlul de mai sus în Aula Magna a Universităţii din Timişoara. Afişul îl prezintă ca „expert ONU în dezvoltare durabilă” şi „membru al Clubului de la Roma”. Conferenţiarul, Călin Georgescu, a terminat Facultatea de Îmbunătăţiri funciare, nume pompos pentru irigaţii. După care a fost secretar general în Ministerul Mediului (pe vremea lui Traian Băsescu) după care a fost funcţionar ONU.

Ce a zis expertul ONU ?

– „Sensul vieţii este să trăieşti”, spunea Krishnamurti. „Omule ai totul, dar nu te ai pe tine însuţi” „universul este lumea în totalitatea ei nemărginită în timp şi spaţiu” „factorul determinant al universului – conştiinţa”.  „conştiinţa este misterul, miracolul universului, altarul pe care spiritul construieşte o viaţă demnă şi sacră, spune nobilul popor indonezian” „conştiinţa e legătura între microcosmos şi macrocosmos”. „materia este o iluzie pe care o trăim la scară umană, energia este manifestarea intenţiei universului faţă de noi ; iubirea este o forţă cosmică care trece prin noi, cea mai mare putere din lume” „universul este în armonie, toţi suntem o mare familie”
– „competiţia este sămânţa uciderii între noi oamenii” ; „cauza tuturor problemelor noastre stă în minte” „singura, unica vindecare este cum readuci mintea în inimă, cum te lepezi de ego”. „mintea nu ştie să ierte. Mintea închide inimile oamenilor, închide conştiinţa lor. Cum eliberezi conştiinţa ?” „Tu eşti închisoarea, cum spunea Gurdieff (sic) un alt mare titan” ; „În România eu văd foarte multe măşti, şi puţine figuri”. „ne naştem din iubire şi intrăm într-o cruntă manipulare, o cacealma perpetuă pe marea scenă deschisă a societăţii” „Lumea astăzi este plină de orgolii, brutalitate, violenţă” „marile corporaţii au jefuit lumea”. „Omul e lacom şi trufaş”.

Rostite sentenţios, aceste generalităţi pompoase dar vagi erau rostite cavernos, oracular, ultimativ. „Trebuie să respirăm iubire. Dacă tu afli cine eşti, omul devine împărat, cum spunea Osho”. „staţi înrădăcinaţi în fiinţă, nu rătăciţi în minte”.

„Dacă gândeşti liber, eşti un pericol pentru guvern, industria farma, industria asigurărilor, pentru Biserică, pentru sistem. Un om liber este o flacără, este un leu.”

Toată conferinţa de o oră a fost o juxtapunere de platitudini precum cele de mai sus, rostite sentenţios, psihologie de gară, teozofie puberă, Krishnamurti, Gurdjieff, Osho şi alte cretinăţii antropozofice.

Diverse bloguri îl urmăresc mai de mult, şi îl acuză de masonerie sau de alte rele echivalente. Omul nu e redutabil. E doar un tâmpit obişnuit, categoria pană, un fel de Daea care a citit revista Paranormal. Diverse relaţii bune de partid, în PDL, l-au urcat de la irigaţii la un post de secretar de stat prin ceva ministere, după care a primit ceva însărcinări prin ONU.

„cea mai mare manipulare a lumii, principiul materiei, că totul este materie. Pe asta se bazează falsitatea sistemului medical, la nivel mondial. Pentru că ei spun, corpul este susceptibil la atacurile  unor factori fizici şi biologici din afară. Este fals. Că medicina a găsit soluţii la orice – nu este adevărat.” (minutul 28)

Cancerul, duşmanul nostru. Medicina alopată, duşmanul nostru

„în 2020 vor fi unul din trei sau din patru oameni bolnavi de cancer, faţă de cateva sute în 1960. Fiindcă, cu cât eşti mai bolnav, cu atât aduci mai mulţi bani la sistem. Asta se doreşte. Ce este chimioterapia ? Este un acid. Tot ce este alcalin este viaţă, tot ce este acid este moarte. Medicina alopată separă de suflet. La fel este şi cu vaccinul” (aici critică vaccinurile, care slăbesc imunitatea). „Sistemul scoate oameni care trebuie să respecte dogme, şi care participă indirect la  o crimă faţă de semenii lor”.

Trecem repede peste restul (de ce sunt războaie în lume ? fiindcă există dezbinare, nu mai există unitate).

“Adevărata viaţă înseamnă nemurirea, şi de asta ne e frică să credem, cum au crezut strămoşii noştri, poporul dac”. “poporul dac trăieşte acum pe altă vibraţie”

Pe scurt, Călin Georgescu e un conspiraţionist de mică anvergură. Comandantul Jack Ripper din filmul Dr. Strangelove vedea peste tot o conspiraţie comunistă :

Nu mai pot zace şi nu mai pot permite infiltrarea comunistă, îndoctrinarea comunistă, conspiraţia comunistă pentru a ne impurifica preţioasele fluide corporale. Ştii că în afară de fluorarea apei, există studii pentru fluorarea sării, făinii, sucurilor, supei, laptelui, a îngheţatei ? Îngheţata copiilor noştri !

Omul a avut ceva ambiţuri de prim-ministru. Posturi de televiziune, ziare şi reviste i-au preluat cu slugărnicie părerile despre lume şi viaţă. În orice ţară normală, acest tinfoil conspirationist, acest teozof-antropozof-antivaccin-legionar, ar rămâne în marginile societăţii, pe bloguri conspiraţioniste.

În România, el a fost secretar general la Ministerul Mediului, şi a elaborat un cearşaf de peste o sută de pagini, Strategia Naţională pentru Dezvoltare Durabilă a României.  Orizonturi 2013-2020-2030 Menţine sănătos ceea ce te menţine sănătos, Document aprobat prin Hotărârea Guvernului României nr. 1460 din 12 noiembrie 2008, publicată în Monitorul Oficial nr. 824 din 8 decembrie 2008.

Din document, paginile 65-68 se referă la politicile de sănătate, din care Călin Georgescu, coordonatorul documentului, a scos orice referire la vaccinuri.

Am crezut că persoanele anti-vaccin se află încă la marginile societăţii, sau, dacă sunt în guvern, nu au nici o influenţă asupra politicii de sănătate a ţării. Şi că aceasta e făcută de medici. Ei bine, nu e aşa : un amărât de specialist în irigaţii, în Valahia de mucava, devine coordonatorul Strategiei naţionale de dezvoltare durabilă pentru 2013-2030 din care scoate orice referiri la vaccinare.

A menţine pământul sfânt al neamului

„Renaşterea spirituală înseamnă renaştere şi înţelepciune, nu dogmă şi profit”. „Marii voievozi se uită cu tristeţe şi compasiune la noi”.

Ei vor renaşte din vânt şi din piatră ca să apere ţara, fiindcă noi nu merităm (şi aşa mai departe, etc. şamd. things).  Limba română e şi ea ceva important.

Călin Georgescu are un plan pentru România, „hrană, apă, energie” care nu e cine ştie ce clar – să vindem grâu şi energie. Plan „bazat pe familie, între bărbat şi femeie” şi, desigur, „totul bazat pe educaţie”.

Doar în România, ţară provincială, un asemenea Haplea e invitat în Universităţi să-şi debiteze platitudinile. Doar în guverne haotice şi destructurate ca cel din România un anti-vaccin e chemat să redacteze strategia de sănătate a ţării.

După aia a mai vorbit de nu ştiu ce distributism, panaceul problemelor României. (Reîntoarcerea la bresle, bani fără dobândă, să eliminăm cămătăria, impozite mici, o ţară curată şi îngrijită, „fac un sistem de colectare al produselor agricole pe care le export în moneda mea, reindustrializez ţara”) în ultimele zece minute din ora aia întreagă. Comerţul pe mare – iarăşi, important.

Calul

Nici un fel de cifre sau date economice, desigur, în această utopie pe MDMA.

„Cea mai prosperă afacere în această lume este industria calului. La fiecare trei, cinci minute este o cursă de cai în întreaga lume. România deţine cel mai mare capital  pentru creşterea acestui nobil animal. Un cal înseamnă cel puţin 12 meserii, deci bresle şi meseriaşi, ca o floare s-ar dezvolta” şi-a continuat marele expert ONU planul de dezvoltare al României.

De invitat, l-a invitat Petru Ştefea, decanul Facultăţii de Economie. Dumb and Dumber s-au întâlnit, în fine. Beavis şi Butthead colaborează pentru reforma economiei româneşti.  Să-l aplaudăm deci pe Călin Georgescu, acest Ace Ventura, pet detective al politicii româneşti !

Tags: ,


About the Author2 Responses to Haplea vorbește la Universitatea de Vest

  1. N-a zis nimic nici despre resurse regenerabile, nici despre inteligența artificială. Până pe 21 își poate completa discursul.,

    Cred că de la distributism s-a luat, dar s-a pierdut între… paranteze.

  2. Robin V. says:

    Păcat de resursele publice risipite pentru un astfel de individ. Din nefericire instituțiile din România gazduiesc fel și fel de profitori, acest ins este un exemplu. Ce-i mai grav că tot ei susțin și destructurarea statului social, pe bani publici!

Back to Top ↑