De la biliard la aparate fitness

Tat Biliard a pornit la drum la mijlocul anilor 90, când antreprenoriatul încă era ceva necunoscut în România. O familie de ardeleni – Florin și Geta Tat – s-au gândit că n-ar fi rău dacă ar comercializa mese de biliard, în condițiile în care în toată țara începeau să apară tot mai multe cluburi în care se juca biliard. Ceea ce a pornit ca o încercare de afaceri la Cluj s-a transformat încetul cu încetul în liderul pieței de profil din România. Astăzi Tat Biliard srl nu doar distribuie, ci și produce la Brănești propriile mese de biliard, este partenerul celor mai renumiți producători din domeniu și a ajuns să vândă până și aparate fitness

Începând cu 2007 compania a deschis și magazinul online pe care l-a duplicat apoi printr-o prezență în Bulgaria. Dacă la început Tat Biliard „se bătea” de la egal la egal cu alți doi distribuitori, ATD și Pro Biliard, astăzi a rămas singurul actor principal din piață. Realitatea e că pasionații acestui sport minunat numai la Tat Biliard au găsit întotdeauna cele mai fine tacuri, șafturi și accesorii de biliard, indiferent de prețul acestora. Deși de multe ori un tac de 500 de euro însemna „bani blocați în stocuri”, compania prefera de multe ori să își „blocheze” astfel disponibilitățile financiare, în ciuda unor perspective de câștig mai rapide, dar să poată satisface în orice moment cerințele profesioniștilor din domeniu. Și strategia nu a dat greș.

La Brănești se produc propriile mese, care au început să fie exportate în toată Uniunea Europeană. Spre deosebire de o masă oarecare, o masă de biliard are niște cerințe specifice care țin de cea mai înaltă inginerie. Gândiți-vă că și 1 mm de înclinare se poate dovedi catastrofal pentru clienții acestui tip de masă… În schimb, câți dintre cei care mănâncă la un restaurant se simt deranjați dacă masa ar fi înclinată cu 1 mm?

După biliard, a venit în mod natural rândul altor sporturi de interior. Florin Tat și-a dat seama că în industria hotelieră există o cerere naturală și pentru altfel de accesorii sportive de interior, astfel încât a început să vândă și mese de tenis, darts, aparate electronice, fussbal, air hockey etc. Ultima adăugire în rândul produselor distribuite e dată de gama de aparate fitness semiprofesionale Christopeit Sport, care sunt extrem de apreciate în Germania și Austria. „Cu un aparat ieftin de fitness, o bicicletă de 2-300 de lei, poți cel mult să-ți faci un cuier de haine în casă. Pe de altă parte o bicicletă de 1000 de euro nu e pentru oricine, de obicei pe astea le cumpără sălile profesioniste de fitness. Christopeit produce aparate pentru toată familia, care rezistă în timp, nu sunt ieftine, dar nici nu costă o avere.” – ne asigură proprietarul afacerii.

În ultimii ani grupul de firme Tat Biliard srl a depășit constant 1 milion de euro cifră de afaceri, cu profituri în zona 100-200.000 de euro. Nu este mult, pentru că nici piața de aici nu e mare (nici măcar cumulată cu piața Bulgariei nu e mare), dar este o afacere suficient de puternică pentru a dura. Dacă vrei și tu o masă de biliard o poți achiziționa online de pe www.tatbiliard.ro »

Facebook: https://www.facebook.com/tatbiliard/


Back to Top ↑