Tolsen Tools, scule și unelte de calitate la un preț accesibil

Scule și unelte calitativePrima oară când auzim de un brand de scule și unelte fabricat în China, strâmbăm din nas. „Chinezării”, zic mulți cu dispreț. Da, numai că în acest moment istoric China produce 90% din sculele și uneltele utilizate pe întreg mapamondul, inclusiv unele pe care sunt afișate cu mândrie branduri „occidentale”. Problema „chinezăriilor” nu e că sunt fabricate în China. Problema lor e că sunt fabicate fără nici un fel de control de calitate.

Or, nu e cazul pentru gama de scule și unelte Tolsen. Sculele Tolsen – importate exclusiv în România prin Globela Trade srl, o firmă cu sediul lângă București, în Pantelimon – sunt fabricate într-un hub industrial de lângă Shanghai de o companie la care încă mai este acționar principal statul chinez. Adică Partidul Comunist, cu alte cuvinte. Ceea ce înseamnă că procesul de fabricație nu-i de joacă: fiind proprietar statul multe unelte ajung să fie folosite în construcțiile industriale din China, ceea ce înseamnă că dacă sculele Tolsen nu performează, cineva va trebui să dea socoteală. Și cum știm prea bine ce ar putea însemna acest lucru în China cred că e clar de ce calitatea e unul dintre atuurile principale ale acestui brand.

Mai mult. După ce am început să promovez acest brand am zis să-l și testez, pe pielea mea. Aveam prin casă niște scule Steinhaus (o bormașină și o mini-șurubelniță electrică), luate de pe Emag, și diverse chei, rulete, cuttere etc. luate din hipermarketurile de bricolaj (în general Magnusson din Brico Depot, pentru că am un Brico aproape de casă). Cu bormașina Steinhaus nu cred că am dat mai mult de 30 de găuri în zid de cărămidă și 20 în lemn, că deja avea mandrina descentrată ca la balamuc și, practic, devenise inutilizabilă: rupea burghiele de îndată ce încercai să le folosești. Doar mini-șurubelnița o mai am și acum – asta e bună. Cheile, ruletele de asemenea – nu au rezistat mai mult de câteva utilizări. Am avut o cheie reglabilă cu care nu am făcut decât să montez o baterie de chiuvetă. Atât. După aceea șurubul i s-a slăbit atât de tare, încât nu mai era bună de nimic. În fine. Așa că am zis să încerc ceva de la Tolsen și mi-am cumpărat trusa cu bormașină Tolsen 79685 în speranța că fac o afacere bună. Nu doar că așa a fost, dar de atunci am aruncat la gunoi tot ce aveam prin casă! În aproape 2 ani de când o am, am chinuit cu barbarie uneltele și sculele de aici: am dat zeci de găuri cu bormașina (inclusiv în beton), am demontat parchet, am înșurubat și am deșurubat la greu. Am chinuit la fel de „barbar” și mașina de găurit și înșurubat Tolsen 79036, iar socrului meu i-am luat un vermorel de 5 litri, cu care udă prin grădină, și de care e foarte mulțumit.

Vă recomand acest brand, așadar, nu doar fiindcă îl promovez eu, ci fiindcă realmente e unul calitativ și prețurile nu sunt deloc exagerate. Și nu vă uitați la faptul că e „chinezesc”: de la „chinezării” la sateliți de ultimă generație, China fabrică astăzi orice… depinde doar de tine ce vrei să alegi!


Comments are closed.

Back to Top ↑