Ventsys Instal, producător de tubulatura ventilatie

Când Ștefan Nicolae a demarat afacerea Ventsys Instal, focusul era orientat exclusiv pe producția de tubulatura ventilatie: se producea la foc continuu în unitatea proprie din Izlaz (jud. Ilfov) tubulatură spiro, tubulatură rectangulară, tubulatură izolată și neizolată etc. Cu timpul, însă, clienții au vrut mai mult. Și compania a livrat!

Astăzi, portofoliul Ventsys este extrem de complex și conține nu numai tradiționala tubulatura, ci și aparate de aer condiționat (Mitsubishi), perdele de aer (Wing), aeroterme (Volcano) și mai ales tot soiul de ventilatoare industriale. De fapt, compania a început întâi cu o distribuție de ventilatoare profesionale de bucătărie, nișa utilării bucătăriilor profesionale din domeniul HoReCa fiind conexă afacerii cu tubulatură. Însă de sisteme de ventilație aveau nevoie nu doar deținătorii de restaurante, pensiuni și hoteluri, ci și proprietarii de fabrici, depozite sau malluri. Așa că, foarte rapid, s-a ivit nevoia clienților pentru ventilatoare axiale de perete, ventilatoare centrifugale, ventilatoare turelă și așa mai departe.

Ventsys putea să rămână doar cu focusul pe afacerea proprie, sau să accepte provocarea. A acceptat-o. Echipa s-a mărit cu mai mulți ingineri specializați în sisteme de ventilații, capabili să rezolve la modul cel mai profesionist cerințele clienților. Au început să apară proiectele mari și foarte mari, unul dintre ele fiind derulat tocmai la Kiev, în Ucraina (unde Ventsys a proiectat și livrat sistemul de ventilație de la aeroport). Dacă în primii doi ani de activitate (2012-2013) compania a mers în pierdere, în anii care au urmat au început să se acumuleze profiturile, astfel încât 2017 s-a încheiat cu o cifră de afaceri de peste 6,5 milioane RON și un profit net de 0,9 milioane. Deloc rău, având în vedere că majoritatea firmelor cu acționari români abia își duc zilele!

Ventsys a ajuns astfel să poată asigura nu doar producția de tubulatura ventilatie pe baza specificațiilor clientului, ci și proiectarea și concepția avansată a sistemelor de ventilație. E o evoluție firească a unei afaceri care a crescut lent, dar sigur, bazându-se doar pe investițiile proprii. Ca urmarea a creșterii afacerii a crescut și spațiul propriu de depozitare, pe care l-au mutat de undeva din centrul Bucureștiului, de pe str. Agricultori, într-o zonă industrială, pe Heliade între Vii, în incinta unei foste fabrici unde se pot stoca lejer toate reperele din stoc. Noua locație permite accesul cu camioane de mare tonaj (peste 3.5 tone) care să poată încărca și descărca marfa. Mai nou, și magazinul online (www.vent-sys.ro) care rulează pe o platformă open source de tip Prestashop, a ajuns să-și aducă aportul la cifra de afaceri.

Perspectivele sunt bune!

Vezi și Facebook: https://www.facebook.com/ventsysinstal/


Back to Top ↑