Voltatec.ro: totul pentru frigotehnie

În lumea frigotehniștilor, Volta Tec nu mai are nevoie de nici o prezentare. Cu o cifră de afaceri de peste 7,5 milioane RON, compania bucureșteană este deja un nume de referință pe piața celor care se ocupă de instalații frigorifice, aer condiționat, climatizare, sisteme HVAC. Nu doar că pune la dispoziția clienților o gamă largă de produse dedicate sistemelor de ventilație, cum ar fi grile, anemostate, tubulatură spiro, ventilatoare etc.; dar Volta Tec comercializează și niște panouri sandwich de tip ALP care sunt extraordinar de apreciate de utilizatorii lor, pentru că sunt speciale pentru ventilație – spre deosebire de panourile sandwich generale, folosite în construcții.

Însă Volta Tec nu comercializează doar piese pentru frigotehniști, ci și instrumente pentru frigotehniști. Și din toamna lui 2017 are un nou magazin online prin care … chiar comercializează, nu glumă! Platforma de dinainte, după spusele lui Gabriel Sibechi, ownerul companiei, „nu vindea nimic și nici nu înțelegeam pentru ce există”. În toamna lui 2017 însă a avut inspirația să ceară o ofertă de refacere a magazinului său agenției de web PinBud. Aceștia i-au trecut situl pe platforma lor proprietară și vânzările au început să o ia în sus. Inclusiv online!

Dacă înainte vânzările nu implicau absolut deloc online-ul, astăzi online-ul este unul dintre canalele principale. „Comenzi plasate efectiv online sunt relativ puține comparativ cu câte primim la telefon.”, ne spune dl. Sibechi. Întrucât această platformă nouă e bine indexată de Google, și în plus a beneficiat din prima zi a relansării de o campanie completă Adwords făcută tot de PinBud după toate regulile de bună conduită ale marketingului online, site-ul a devenit extrem de văzut și apreciat pe nișa sa, atingând peste 3000 de vizitatori unici lunar (vechiul site avea cam 200). Peste 40% din acest trafic vine organic, din căutări efectuate pe Google sau – mai nou – chiar și din Bing și Yahoo!. Oamenii se uită, capătă încredere și în general sună. „Mulți nu prea știu ce să comande, dar au curaj și ne întreabă. Mi-ar trebui o grilă cam așa… sau un anemostat cam așa… noi le zicem, «Păi măsurile standard sunt astea, măsurați dvs. țeava, conducta, ce aveți acolo și spuneți-ne». Omul măsoară, ne zice, noi ne dăm seama ce îi trebuie și îi livrăm comanda. După aia mulți revin. Te trezești că unul care ți-a comandat un anemostat de 50 de lei revine apoi cu o comandă de 10.000 de lei pentru un întreg proiect. Comanda mică era doar de test, să vadă cât ești de serios.”

Dintre produsele preferate de profesioniști, cea mai dorită e trusa de bercuit cu tăietor. Probabil jumătate dintre cei care montează aer condiționat în România au cumpărat cândva trusa aceasta de la Volta Tec. Și nu degeaba. E una dintre cele mai performante de pe piață. Trusa conține două menghine, o presă, tăietor, compartimente diverse. Frigotehniștii știu ce vor și unde să găsească ceea ce le trebuie!


Comments are closed.

Back to Top ↑