Puncte de vedere Valiza cu bani...

Published on iunie 11th, 2014 | by Sorin Muncaciu

2

Viitorul sumbru al umanității

Toată istoria secolului XX a fost determinată de acțiunile acoperite, în secret, ale cartelului bancar privat mondial – conflagrații și războaie, revoluții și lovituri de stat au avut ca rațiune profitul enorm rezultat din finanțarea ambelor părți beligerante și, mai ales, consolidarea puterii cartelului asupra tuturor guvernelor naționale. Puterea de a controla din umbră toate economiile statelor prin controlul băncilor centrale naționale, se pare , nu este de ajuns cabalei bankerilor occidentali. Astăzi, pas cu pas, au trecut la asamblarea scenei internaționale pentru constituirea noii monede de rezervă mondiale, diferită de dolarul american care a îndeplinit această funcție în lumea postbelică a tratatului de la Bretton Woods. Adoptarea unei noi monede de rezervă internatională, este vorba de SDR, special drawing rights, ar constitui un pas foarte important, urmat de alți pași mici până la acceptarea de către națiuni, de facto, a unui guvern mondial, the New World Order sau One World Order. Argumentația globaliștilor din slujba cabalei oligarhiei bancar-corporatiste tip Kissinger sau Brzezinski este că problemele grave care confruntă umanitatea  nu se mai pot rezolva la nivel național ci numai la nivel global, de unde necesitatea unui guvern mondial, adică a tiraniei globaliste a oligarhiei.

Spuneam că scena conflictului internațional care să justifice prabușirea dolarului și adoptarea SDR este ridicată sub ochii noștri. Tensiunea crescută între est și vest , între ideologia de dreapta și cea de stânga sunt doar perdele de fum, în spatele cărora se ascund adevăratele motive ale schimbării dorite de oligarhie.

Conflictul actual din Ucraina între Federația Rusă și aliații ei din BRICS și, de cealaltă parte, Occidentul reprezentat de SUA și Uniunea Europeană nu are nici un sens real decît să determine o motivație pentru Rusia și China de a exclude dolarul din tranzacțiile lor comerciale garantând astfel, prăbusirea dolarului, și  cu el, cea a economiei americane. Este de neînțeles, pentru mine și alții ca mine, cum este posibil ca oameni inteligenți să se lase angrenați în pasiunea inerentă conflictului și să nu considere posibilitatea că, de fapt, nu există nici un conflict est-vest, în afara justificării adoptării unei monede unice de rezervă, alta decât dolarul american, conflictul folosind ca țintă falsă, beneficiarii fiind cei care l-au declanșat iar victimele sunt popoarele respective.

Contrar aparențelor, Putin face jocul oligarhiei el fiind un “ idiot util” în mâinile conspiratorilor oligarhiei.

În sprijinul acestei afirmații, vă rog sa luați în considerație următoarele argumente:

– Rusia, ca și SUA, este dominată de bankerii globaliști reprezentați de organismele financiare internaționale FMI, BM și BIS, Bank for International Settlements, precum și de marile bănci occidentale precum Société Generale, Deutsche Bank, Credit Suisse, Goldman Sachs etc.etc. Expunerea acestor bănci, numai în acest an, este de peste 180 de miliarde de dolari băncile franceze, fiind on top cu 51 de miliarde de dolari. Mai mult, în materie de investiții și privatizări, Goldman Sachs asigură consultanța pentru Kremlin. By the way, începând din 2011 tot Goldman Sachs asigură consultanța și pentru Ucraina.

– Percepția unui nou război rece, a opoziției Rusiei față de Occident, față de oligarhia bancar corporatistă, promotoarea a NOW, este cât se poate de eronată. Astfel, încă din anii 1990 Gorbaciov, cel care a prezidat disoluția URSS și a contribuit la ridicarea noii Rusii, a fost un adept înfocat al The New World Order, a unui guvern mondial. În discursul intitulat ”Perspectivele schimbării globale”, ținut în fața studenților de la Lafayette College din EastonPennsylvania, el a argumentat că această nouă formă de guvernare mondială este necesară pentru “garantarea“libertății. Mai mult, ca și Kissinger, el a declarat că toate problemele societății contemporane se datorează faptului că nu avem încă un guvern mondial. Președintele Fundației Gorbaciov , Jim Garrison, întrebat în 1995 de ziarişti de la San Francisco Weekly ce înţelege domnul Gorbaciov prin New World Order, acesta a declarat că este convingerea lui Gorbaciov că, în 20-30 de ani, vom avea guvern mondial.

– Se pare că Vladimir Putin este un admirator al lui Kissinger, predicatorul NWO de frunte, pe care l-a întâlnit de 8 sau 10 ori în anii ’90, inclusiv a luat cina cu acesta la reședința lui particulară din New York. De altfel, Kissinger a fost decorat cu “honorary doctorate” de către ministrul de externe rus la ordinul lui Putin. În cartea sa, ”First Person”, Putin îl numește pe Kissinger “old friend” și povestește întâlnirea dintre cei doi. În anii ’90 Putin era un ajutor al primarului orașului St. Petersburg și a primit misiunea de a-l întâmpina pe Kissinger la aeroport. Astfel, cei doi au avut o lungă conversației, în care Kissinger a remarcat că și el și-a început cariera în “servicii de informații” și, la fel ca Putin, a considerat retragerea prea grăbită a trupelor sovietice din Europa de est în anii ’90 o greşeală a lui Gorbaciov. Ulterior, Putin l-a numit pe “mentorul” Kissinger în fruntea unui “ working grup” la Kremlin, în domeniul relațiilor internaționale alături de alt globalist, fostul şef KGB, generalul Evgeny Primakov.

– Deși Putin, în tinerețe, a avut o frică de străini (un frate a decedat de difterie în timpul asediului de la Stalingrad, bunica din partea maternă a fost omorâtă de trupele germane iar doi unchi nu s-au mai întors de pe front), totuși Putin a arătat o atitudine ambivalentă: între mesianismul naționalist revanșard inspirat de Dostoievsky și universalismul umanist, multiculturalist, din romanul “Razboi şi Pace” al lui Tolstoi; admirator al umanismului lui Kutuzov (“there is not greatness where is no goodness!”) dar, în același timp, pradă complexului și atitudinii lui Napoleon.

– Paradoxal, Kremlinul lui Putin a fost primul care a recomandat, prin ministrul de finanțe Siluanov, ca Ucraina să solicite un împrumut la FMI pentru a evita default-ul și să instituie reforme “structurale”. Declarația a avut loc la întlnirea celor 20 miniștri de finante din Sydney. Ironia face ca acum FMI să condiționeze împrumutul de 17 miliarde pentru Ucraina de menținerea controlul acesteia asupra estului industrial pro-rus.

– Lovitura de stat din Ucraina finanțată de State Department, miliardari autohtoni și americani (ex. Omidyar, fondatorul E-bay) și executată cu ajutorul grupărilor paramilitare de dreapta și străine (Graystone), au adus la conducerea Ucrainei tot o marioneta a bankerilor. Fostul banker Arseniy Yaţeniuk, la a cărui “Fundație” sunt listați sponsori ca: NATO, National Endowment for Democracy, Chatham House, German Marshall Plan și câteva bănci internaționale. Într-un cuvânt, situația din Ucraina este sub controlul absolut al oligarhiei occidentale, din spatele guvenului mondial din umbră.

Având în vedere argumentele de mai sus, consider că Putin şi Kremlinul sunt niște marionete tot sub controlul bancherilor, executând scenariul, de praf în ochi, al  confruntării cu celelalte marionete de la conducerea statelor occidentale (inclusiv SUA), destinat să distragă atenţia, să dividă națiunile și să creeze haos. Haosul generează criza, prilej de consolidare a puterii elitelor asupra statelor divizate.

Scopul imediat al acestei crize este centralizarea controlului economic prin adoptarea, la sugestia liderilor celor 20 inclusiv Rusia, a unei noi unități monetare de rezervă SDR, special drawing rights. Conceptul acestei monede a fost elaborat în 1969, reprezentând “foreign exchange reserve”, la care pot fi convertite numai monedele reprezentate în mănunchi: euro, dolarul, lira britanică și yenul japonez.

Astfel, încă din 2009, guvernatorul Băncii Centrale a Chinei, Zhou Xiochuan a propus reformarea totală a sistemului monetar internațional (remarcile sale se găsesc pe www.pbc.gov.cn), având ca soluție SDR administrat de către FMI, ceea ce urmărea două scopuri distincte. În primul rând, ar mări considerabil resursele fondului și, în al doilea rând, ar rezolva discrepanțele de putere prin echilibrarea repartizării votului la conducerea FMI a economiilor țărilor emergente, corespunzător cu resursele investite în fond. Deasemeni, Putin a pledat pentru restructurarea sistemului monetar. Ultima declarație, dinaintea reuniunii celor 20 de la Paris, a aparținut Franței, reprezentate de Christine Lagarde , șefa sesiunii grupului, conform căreia: pentru îmbunătățirea controlului “international capital flow” este necesară adoptarea SDR ca monedă de rezervă a noului sistem, modificată prin includerea yuanului în SDR, având în vedere mărimea economiei Chinei și a rezervei ei valutare enorme (de 2,5 trilioane de dolari).

Introducerea noii monede de rezervă internațională, SDR, implică însă o serie de probleme care trebuiesc, în prealabil, rezolvate:

Astfel, argumentul împotriva schimbării dolarului ca monedă de rezervă a fost faptul că nici o altă monedă nu poate egala lichiditatea enormă oferită de dolar. Dacă aceasta era situația în trecut; în ultimii doi ani, China a adoptat măsuri care să prevină această problemă. Banca Chinei și băncile de sub controlul acesteia au emis 25 trilioane de dolari în “debt instruments and monetization”, adică în instrumente financiare tip bonduri și tipărire de monedă. Inițial s-a crezut că acest pas a fost făcut pentru a contracara reducerea emiterii de dolari de către FR, în procesul de quantitative easing. Problema este că această operațiune de creare a unei “debt bubble”, ‘balonizărea’ datoriei băncii centrale a Chinei, a început înaintea declanșării crizei, adică în 2005. Pe de altă parte, nu are nici un sens ca o economie în plin avânt, cu surplus enorm în balanța de plăți, să monetizeze și să emită yuan “denominated equities and securities”; decât dacă intenția este de a crea o expansiune enormă a lichidității pe piață, în yuani. Perioada scurtă de timp nu va permite acumularea semnificativă a dobânzii acestei debt bubble. Politica monetară a Chinei este o dovadă a unei strategii de pregatire a unei creșteri exponentiale a Yuan-ului pe piața financiară, nu pentru a înlocui dolarul ca monedă de rezervă, ci pentru a intra în mănunchiul de monede care constituie SDR. Politica monetară a unei țări se elaborează la cel mai înalt nivel, din acest motiv consider că şi China este total sub dominația oligarhiei occidentale a cabalei bancherilor globaliști. Dezvoltarea Chinei comuniste s-a făcut cu scopul slăbirii economiilor occidentale, egalizării în jos a veniturilor muncitorilor occidentali, și în ultimă instanță, pentru manevrarea financiară vizând atingerea scopului final: concentrarea puterii și controlului printr-o monedă unică, guvern mondial și dictatura unui super-stat polițienesc, NWO. Cred că vă aduceți aminte că administrația Nixon, respectiv Kissinger, în anii ’70 a fost inițiatorul “dezghețului” dintre China și SUA, adică a readucerii Chinei în sfera de influență occidentală.

Pentru ca această reformă să fie posibilă, este necesar ca dolarul să scadă enorm în valoare; astăzi $ 1 dolar este 0,64 SDR dar, dacă sistemul va fi administrat de FMI în funcție de performanța economiilor respective și de nivelul datoriei, valorile vor fluctua față de SDR. Economia americană având 17, 2 trilioane de dolari datorie și liabilities de 200 de trilioane, valoarea probabil va scădea la sub 0,10 SDR, în timp ce, euro și, mai ales, yuan-ul vor crește în valoare. Un alt criteriu poate fi rezeva de aur a țărilor respective, ceea ce ar explica enorma creștere a rezervelor de aur ale Rusiei și Chinei în ultimii 5 ani și, de asemeni, inexistența unui control sau bilanț al rezervelor de aur a SUA. FMI are o rezervă de 3000 de metric tone de aur declarate. Rezervele guvernelor în aur vor fi bine evaluate prin implementarea SDR ca noua rezervă standard.

Întrebarea este când va intra în acțiune noua reformă a sistemului monetar internațional? Aici există doi factori de luat în considerație: 1. Reuniunea conferinței internaționale asupra SDR are loc odată la 5 ani, adică la sfirșitul anului 2014 sau începutul 2015. Încă din 2010, țările BRICS au cerut o mai mare alocare a votului, a deciziei în cadrul FMI proporțional cu contribuția financiară a acestora la fond. Congresul american, Senatul, au avut un termen limită sa aprobe această schimbare la FMI, pentru aprilie 2014. Refuzul Senatului de a vota legislația necesară modificării alocării votului în conducerea FMI a determinat Rusia și alte națiuni să propună modificarea alocării fără consimțământul Statelor Unite! Aceasta înseamnă că la viitoarea conferința internațională asupra statului SDR se va anunța includerea yuan-ului în SDR și înlocuirea dolarului cu SDR, ca monedă de rezervă a sistemului monetar internațional. Această schimbare de putere în sistemul monetar mondial indică două aspecte: 1. Oligarhia bancar-corporatistă occidentală nu are nici un atașament față de puterea financiară reprezentată de SUA, din contră, este gata să sacrifice economia americană pentru consolidarea și concentrarea puterii la nivel internațional, prin adoptarea sistemului bazat pe SDR. 2. Centralizarea puterii se face, predilect, în istoria strategiei elitelor, în perioade de calamități induse cu acest scop, când popoarele sunt confuze și înfricoșate de criză și devin mai maleabile în a accepta soluția oligarhiei ca fiind salvatoare, deși presupune concentrarea absolut nedemocratică a puterii.  Această strategie împrumutată din dialectica hegeliană a fost folosită cu succes în toate evenimentele istorice ale secolului XX. Datorită propagandei din mâinile oligarhiei, nu numai că națiunile au acceptat noua ordine (ca pe o salvare) dictată de elite dar rolul acesteia în declanșarea războaielor sau crizelor a fost șters din memorie și exclus din istoria care se predă generațiilor tinere. Astfel ca istoria să se repete și manipularea maselor prin mass media să se perpetueze. În acest context trebuie interpretat falsul conflict est-vest, criza din Ucraina fiind sub controlul total al oligarhiei, fapt care va permite acesteia coordonarea unei crize economice globale sau calamități (de tip război civil sau conflagrație europeană), prăbușirea dolarului și declanșarea unei crize financiare și economice mult mai severe decât cea din 2008. Ceea ce va conduce națiunile la acceptarea, ca soluție de ieșire din criza economică, a monedei unice, a guvernului mondial și, probabil, forța militară sub auspiciile Națiunilor Unite. Dictatura oligarhiei va fi completată cu măsuri tehnologice sofisticate de control, îndoctrinare și depopulare masivă . Am convingerea că dacă acest plan diabolic de trecere în sclavie a națiunilor reușește, atunci, condiția generațiilor viitoare va fi mult mai rea decât dictatura comunistă în care am trait.

Eram tineri și plini de viață când am luat la cunoștință teroarea serviciilor securității și am intuit ororile din pușcăriile comuniste. Ne-a fost frică pentru viețile noastre și ale copiilor și părinților nostri, am tăcut și am suportat teroarea comunistă. Am tăcut în tinerețe, tăcerea de atunci am regretat-o toată viața! Astăzi, nu mai am de gând sa tac. Am avut partea mea de iad al tăcerii. Astăzi, citesc printre rânduri în presa românească temele propagandei oligarhiei, guvernului mondial din umbră (acea parte a presei și acei autori care slujesc interesele oligarhiei). Confuzia, mocirla, mistificarea și dezbinarea fac parte din arsenalul dictaturii din umbră care pregătește noul comunism. Ironia soartei ar fi ca, la nici o sută de ani, alte tancuri ale “națiunilor unite” să ne aducă noul comunism, NWO. Teroarea se va reinstitui, un nou contingent de deținuți politici vor înfunda vechile pușcării și un nou process de reeducare va avea loc. Istoria se va repeta, ca și cum nu s-a mai întâmplat niciodată! Călăii și martirii vor fi aceiași, ca data trecută, numai cu 70 de ani mai tineri.

Țelul conspirației oligariei bancar-corporatiste occidentale de a institui un guvern mondial și o dictatură, The New World Order înseamnă abolirea libertății și condamnarea la sclavie. Nimeni nu trebuie să-și facă iluzii că poate fi altceva decât sclavie! Cred că lupta împotriva acestui demon merită orice sacrificii.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


About the Author2 Responses to Viitorul sumbru al umanității

 1. Pingback: Tirania cartelului bancar privat mondial în Noua Ordine Mondială |

 2. Radu says:

  Doua sisteme acelasi tel: Globalizarea .

  Haide sa nu ne mai lasam orbiti de asazisa rivalitate dintre Rusia si UE sau dintre SUA si Rusia.
  Dupa ce am trait cu totii mascarada razboiului rece am incredere sa spun ca generatia noastra e vaccinata la diversiunea de manipulare globala.
  Ce s-a intimplat dupa al doilea razboi mondial a fost un experiment de globalizare efectuat prin doua metode diferite:
  -Metoda ideologica folosita de comunisti,exportul de revolutie si “Proletari din toate tarile uniti-va”
  -Metoda economica testata in Europa de vest si SUA, Canada, Mexic ,unde s-a dat friu liber corporatismului care a devenit mai puternic decit insusi statul.
  Dupa 1989 s-a renuntat la metoda ideologica de globalizare si s-a mizat totul pe metoda economica.
  Comunismul a fost aruncat la lada de gunoi a istoriei dupa cum prevazuse cu ceva timp inainte un actor american pe nume Ronald Regan.
  Acum globalizarea merge mai departe prin metode economice care imbraca doua aspecte:
  – Sistemul liberalismului economic desantat in care statul este luat captiv si facut instrumentul corporatiilor.(exemlul SUA ,UE)
  -Si sistemul capitalismului de stat inventat de China si adoptat de Rusia in care statul dirijaza economia cu mina ferma in folosul intariri si extinderii sistemului.Aici globalizarea se realizeaza prin acorduri bilaterale sau intre mai multe state urmarindu-se beneficii economice reciproce.Vezi Uniunea Vamala si Grupul BRICS care deja se intrepatrund ,Rusia facind parte din ambele grupuri.
  In tot teatrul asta Ukraina este soarecele dupa care alearga doua pisici.
  Bineinteles ca pina la urma una din pisici il va minca ,este inevitabil.
  Numai ca nu pisica va hotari cine-l maninca ci soarecele se va lasa mincat de una din pisici pentru a scapa de cealalta.
  Daca va fi mincat de pisica rusa si digerat in Uniunea Vamala asta va fi un moment de cotitura pentru UE.
  Va fi dovada ca sistemul practicat de UE nu mai e in stare sa convinga cu atit mai mult cu cit si Turcia se distanteaza de SUA si UE si stringe legaturile cu China(cumpara armament din China,lucru care-i supara tare pe americani)
  Ce se petrce acum in lume este tot un experiment care incearca pe doua cai realizarea aceluiasi obiectiv final:GLOBALIZAREA
  In final una din tabere va fi sacrificata in favoarea celeilalte care se va dovedi mai utila scopului .
  Ca o parere personala ,cred ca ne aflam iar in tabara perdantilor .Ce se va alege oare de noi?
  Dumnezeu cu mila!

Back to Top ↑